Israel beskylder Palæstina for at have bortført tre teenagere

Siden torsdag har tre israelske teenagere været forsvundet. Nu anklager Israel Palæstina for at stå bag. Palæstinenserne afviser beskyldningerne og betegner dem som en »joke«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Spændingen optrappes ved bosættelsesområdet ved Vestbredden, hvor tre teenagere har været savnet siden torsdag.

I løbet af fredag iværksatte israelske soldater en omfattende eftersøgning, og store områder er spærret af. De tre teenagere er i alderen 16-19 år, og flere medier rapporterer, at en af dem er amerikansk statsborger.

De har været savnet, siden de forlod en jødisk skole i den israelske bosættelse Gush Etzion for at tage hjem. Nyhedsbureauet AP skriver ifølge flere internationale medier, at israelske soldater har ransaget et stort antal palæstinensiske hjem i området - uden at de har fundet de tre teenagere.

Fredag aften erklærede den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i en officiel udtalelse, at man »holdt de palæstinensiske myndigheder ansvarlige for de tre studerendes sikkerhed«.

Den beskyldning faldt ikke i god jord hos generalmajor Adnan al-Dmari, talsmand for de palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Han kalder anklagen for en »joke«.

»Tre bosættere savnet, hvorfor er det palæstinenserne skyld? Vi har intet at gøre med dette. Hvis en naturkatastrofe rammer Israel, vil vi så også blive holdt ansvarlige? Det er vanvid og uacceptabelt,« siger Adnan al-Dmairi.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, skulle være orienteret om situationen, og han skulle have på det kraftigste have opfordret præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, til at bistå eftersøgningen af teenagerne.