Israel anholder Hamas-folk i storstilet eftersøgning

Den israelske hær fortsætter den omsiggribende eftersøgning af tre teenagere, der har været forsvundet siden torsdag. De menes at være bortført af Hamas.

I en bosættelse tæt på Bethlehem går bølgerne højt under antipalæstinensiske demonstrationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Sammenstødene mellem israelske kamptropper og palæstinensiske medlemmer af oprørsgruppen Hamas fortsætter på Vestbredden.

Ifølge Reuters har israelske soldater tirsdag anholdt yderligere 40 medlemmer af Hamas, der mistænkes for at stå bag bortførelsen af tre israelske teenagere, der har været forsvundet siden torsdag eftermiddag.

Mandag indtraf en foreløbig kulmination på urolighederne, da israelske soldater anholdt Aziz Duwaik, formand for det palæstinensiske parlament og et fremtrædende medlem af Hamas.

Hamas har endnu ikke forholdt sig til beskyldningerne om, at gruppen skulle stå bag bortførelserne. Beskyldningen kommer ellers fra højeste sted, nemlig den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, der søndag fortalte sine ministre, at bortførelsen er Hamas’ værk.

Den islamistiske bevægelse, der ikke anerkender Israels eksistens, har tusindvis af tilhængere på Vestbredden, og de israelske troppers eftersøgning har ført til flere voldelige sammenstød. Foreløbig har én palæstinenser mistet livet, mens fem er blevet såret i kampene mellem palæstinenserne og de israelske tropper.

Med tirsdagens anholdelser af de 40 Hamas-folk når det samlede antal anholdelser op over 200, og talsmænd fra de israelske myndigheder har bekræftet, at man bruger eftersøgningen til samtidig at svække Hamas i området.

Fra palæstinensisk side fordømmer man den israelske eftersøgning, som man mener, har taget hele den palæstinensiske befolkning på Vestbredden som gidsel.

Der har ikke været hverken livstegn eller spor efter de tre drenge på henholdsvis 16, 16 og 19 år, siden de forsvandt torsdag. Flere medier skrev mandag, at de israelske myndigheder jagtede en bil, som de drenge skulle befinde sig i, men det er ikke blevet bekræftet fra officielt hold.