Israel afviser at stoppe nye bosættelser

På trods af massiv kritik fra det meste af verden, heriblandt flere store EU-lande, står beslutningen om at etablere 3.000 nye bosættelser fast, lyder det fra Israel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Flere vestlige lande har kritiseret Israels paner om at lave 3.000 nye bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem. Blandt andet skulle Storbritannien ifølge en anonym kilde have overvejet at trække sin ambassadør hjem. Mandag gav Israels regering de kritiske røster svar på tiltale og afviste blankt at trække de omstridte bosættelsesplaner tilbage, skriver Reuters.

- Israel vil fortsætte sine planer og holde fast i vitale interesser på trods af det internationale pres, og der vil ikke blive ændret ved den beslutning, som er taget, siger en embedsmand fra premierminister Benjamin Netanyahus kontor ifølge Reuters.

Storbritannien, Frankrig og Sverige har indkaldt israelske ambassadører i deres respektive lande for at formidle en opfordring om at få Israel til at ændre kurs videre til premierminister Netanyahu.

Også Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), har i en pressemeddelelse mandag udtrykt bekymring for Israels nye bosættelsesplaner og kalder det for »en meget trist og skadelig reaktion« på FNs opgradering af Palæstinas status ved FNs generalforsamling torsdag i sidste uge.

Planerne om 3.000 nye bosættelser er særligt omstridte, da de givetvis vil komme til at betyde, at en eventuel palæstinensisk stat vil blive »skåret« over i to. Desuden vil bosættelserne involvere det omstridte E1-område på Vestbredden, som Israel tidligere har forpligtet sig til ikke at etablere yderligere bosættelser i.