Islamistisk parti erkender tunesisk valgnederlag

Resultatet i Tunesien er endnu ikke officielt, men partiet Ennahda ønsker det sekulære Nidaa Tounes tillykke med sejren ved søndagens parlamentsvalg og opfordrer til en koalitionsregering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det islamistiske parti Ennahda ser sig slået ved søndagens parlamentsvalg i Tunesien efter tre år ved magten.

Selvom de officielle valgresultater endnu ikke er klar, sender en højtstående Ennahda-embedsmand ifølge Reuters lykønskninger til det sekulære parti Nidaa Tounes, som ser ud til at overtage regeringsmagten efter Ennahda.

»Vi har accepteret dette resultat og lykønsker vinderen Nidaa Tounes,« siger Lofti Zitoun fra Ennadha, til Reuters.

Samtidig gentager han partiets krav om en ny koalition, som også har plads til islamisterne.

»Vi opfordrer endnu engang til dannelsen af en samlingsregering for landets bedste,« lyder det fra Lofti Zitoun.

Opfordringen ser dog ikke ud til at blive imødegået af Nidaa Tounes, der tidligere har afvist alle former for samarbejde med Ennahda.

Søndagens parlamentsvalg er det andet frie valg i Tunesien efter revolutionen i 2011, der væltede den mangeårige præsident og diktator Ben Ali og sendte ham i eksil i Saudi-Arabien.

Ifølge de første prognoser ser det ud til, at det ikke-religiøse Nidaa Tounes får 80 ud af 217 mandater, mens Ennahda derimod må nøjes med 67 pladser i parlamentet, skriver Reuters.

I næste måned vælger tuneserne ny præsident, og det ventes ikke, at der vil blive dannet en ny regering, før præsidentvalget er afgjort.