Islamister tager gidsler på hotel i Burkina Faso

Der er meldinger om skud og gidseltagninger på et hotel i Burkina Faso, der ofte benyttes af diplomater.

Ouagadougou: Formodede islamister har taget et ukendt antal gidsler efter et angreb på et hotel og kasino i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, sent fredag.

Det fortæller en højtstående person hos nationalgarden til Reuters.

- Det foregår lige nu. Vi forsøger at finde ud af, hvor mange angrebsmænd de er for bedre at kunne koordinere vores aktion.

- Der er blevet taget gidsler. Operationen kan tage flere timer, siger han.

Det angrebne hotel er et firestjernet hotel kaldet "Splendid", der normalt benyttes af FN-medarbejdere, journalister og diplomater.

Det er også blevet brugt af franske tropper, der normalt har base i Chad, hvor fra de bekæmper islamister i Sahel-regionen.

Angrebsmændene stormede hotellet, der ligger i et forretningskvarteret, sent fredag.

De satte adskillige biler i brand og affyrede varselsskud for at holde folk væk. Da nationalgarden ankom førte det til skudveksling mellem angrebsmændene og sikkerhedsfolkene.

Ifølge et vidne skulle en populær café ved siden af hotellet også være blevet angrebet, men der er endnu ikke meldinger om døde eller sårede.

Burkina Faso har været kastet ud i politisk tumult siden oktober 2014, hvor præsident Blaise Compaoré blev væltet efter massevis af protester.

I september 2015 blev den midlertidige regering, som erstattede Compaoré, så fjernet ved et militærkup ledet af en general med tætte forbindelser til den tidligere præsident.

Landet har dog indtil nu været forskånet for islamistiske angreb, modsat nabolandet Mali, der har oplevet flere angreb på vestlige mål i landet.

I december advarede den franske ambassade dog franskmænd om at rejse til nationalparken i det østlige Burkina Faso efter rapporter om, at islamister trænede i at kidnappe udlændinge.

Frankrig er da også hurtige til at kalde dagens angreb på hotel "Splendid" for et terrorangreb, skriver Reuters.

Ifølge TV2 har den danske ambassade i Burkina Faso bekræftet, at der ikke er danskere i angrebet. Der bor omkring 30 danskere fast i landet.

Fredag blev det annonceret, at Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian jensen skal besøge Burkina Faso den 24-26. januar.

/ritzau/