Islamister skaber ro i by i Tunesien

Islamisk bevægelse har skabt ro i Tunis-forstad.

Sheik Rachid Ghannouchi, der her ses under en demonstration foran Egyptens ambassade i Tunis, leder den islamistiske organisation Ennahda. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOUAFI LARBI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejspærringer af skrald og raserede butikker har gjort Ettadhamen uden for Tunesiens hovedstad, Tunis, ugenkendelig.

Det er en af de byer, der i de eneste dage har været skueplads for uro og vold, hvilket var medvirkende til, at overgangsregeringen sent lørdag indførte natligt udgangsforbud i hovedstaden.

Ettadhamen var også et center for de protester, der i januar førte til, at Tunesiens mangeårige præsident Zine El Abidine Ben Ali blev væltet.

Men voksende utilfredshed med overgangsregeringen har på det seneste fået folk på gaderne igen, og det har medvirket til kaotiske forhold i Ettadhamen. Nu har islamister taget sagen i deres egne hænder.

Der er meget få politifolk i Ettadhamen, og det har fået den islamiske gruppe Ennahda til at gribe ind, siger et medlem af gruppen og flere indbyggere.

- Ennahda har udstationeret et antal frivillige til at beskytte indbyggere imod plyndringer, siger Saber, der er medlem af gruppen, som var forbudt under den nu væltede præsident.

Nu er gruppen tilladt.

- Vi erstatter ikke politiet. Vi prøver blot at tale med disse unge for at forhindre dem i at bruge vold og plyndre. Vi gør det for landets bedste, forklarer han.

Thari, der har en café i byen, siger, at "det var en nat med kaos trods udgangsforbud".

- Det var forfærdeligt. Gaderne var sorte af folk. De arbejdede i grupper, nogle bevæbnet med knive. De gennemsøgte biler. Hvis folk ikke steg ud af bilerne, blev ruderne smadret.

En mand fortæller, at islamisterne har fået genoprettet nogenlunde ro. Plyndrede varer er lagret i en moské og skal leveres tilbage til ejerne.

En kvinde følges hjem fra arbejde af sin far på grund af uroen.

- Vi bliver mere og mere bange dag for dag, siger hun.

/ritzau/AFP