Islamister kan stå bag sprængninger mod tysk spillerbus

Der er angiveligt oplysninger i den skrivelse, som tyske myndigheder fandt i forbindelse med angrebet mod Dortmunds spillerbus, som peger i retning af islamister. Endnu et brev er dukket op.

Foto: SASCHA SCHUERMANN

Tre bombesprængninger rettet mod fodboldklubben Dortmunds spillerbus tirsdag aften kan have relation til islamister. Det siger efterforskere ifølge dpa.

Det er ifølge Die Welt oplysninger i det brev, der blev fundet i forbindelse med efterforskningen, som tyder på, at angrebet har relation til islamister.

I brevet skulle der angiveligt være henvist til angrebet et julemarked i Berlin 19. december 2016, hvor en lastbil bevidst blev kørt ind i en menneskemængde, og til tyske Tornado-flys indsats mod Islamisk Stat i Syrien. Det skriver Die Welt videre.

Politiet siger dog ifølge avisen Süddetustsche Zeitung, at gerningsmanden eller gerningsmændene muligvis har forsøgt at lægge et falsk spor ud med brevet.

Ægtheden af brev undersøges

Tyske myndigheder har siden fundet af skrivelsen tirsdag aften været i gang med at undersøge dets ægthed. Myndighederne har blandt andet allieret sig med islamisk lærde og retsmedicinske eksperter, skriver Süddeutsche Zeitung.

Brevet er en side langt, skrevet på tysk, og det starter med ordene »I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige.«

I det står der ifølge flere tyske medier også, at sportsfolk og andre prominente fok »i Tyskland og andre korsfarernationer« står på »Islamisk Stats dødsliste«, og at disse personer forbliver på listen, indtil Tyskland trækker sine Tornado-kampfly væk fra Syrien, og den amerikanske base i Ramstein lukkes.

Et andet brev er desuden siden dukket op på internettet. Det kan være skrevet af en antifascistisk organisation, der betoner, at »målet for denne symbolske aktion« ikke var spillerne. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I det andet brev hedder det, at sprængningerne var en protest mod ledelsen i fodboldklubben Dortmund. Den gør ikke nok for at bekæmpe racisme, nazisme og højrepopulistiske grupper, hedder det.

Et målrettet angreb

Tre eksplosioner ramte en bus med spillere fra Borussia Dortmund, som tirsdag aften skulle have spillet Champions League-kamp i Dortmund.

Sprængstoffet skulle ifølge Bild have være placeret langs vejkanten, og eksplosionerne knuste flere ruder i bussen, da denne var på vej fra spillernes hotel til stadion.

Den tyske efterretningstjeneste understregede tirsdag aften, at der ikke var noget, som tydede på, at der er tale om et terrorangreb.

I forbindelse med angrebet blev den spanske Dortmund-spiller Marc Bartra såret. Han blev bragt på hospitalet, hvor han sent tirsdag blev opereret i hånden.

Også en politibetjent, der eskorterede spillerbussen gennem byen, er blevet såret i forbindelse med angrebet.

Kampen blev aflyst og udsat til i dag onsdag. Den spilles klokken 18.45.