Islamisk Stat vil overtage Gaza

I en ny videooptagelse truer Islamisk Stat med at indlemme Gaza i kalifatet. Den islamistiske organisation Hamas, der kontrollerer Gaza, er ikke streng nok, mener IS.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

PALÆSTINA: Islamisk Stat (IS) har sat sig på magten i store dele af Syrien og Irak, og nu retter terrororganisationen blikket mod andre dele af regionen.

I en video offentliggjort tirsdag truer et maskeret IS-medlem ifølge Reuters med at indlemme Gazastriben i det islamiske kalifat. I dag er Gaza styret af en anden islamistisk gruppering, Hamas, men ifølge IS håndhæver Hamas ikke de religiøse regler strengt nok.

»Vi vil rykke den jødiske stat op med rode. I, Fatah (den sekulære organisation, der kontrollerer Vestbredden, red.) og alle sekularisterne er intet, og I vil blive overløbet af vores masser,« truer IS-medlemmet med adresse til »tyrannerne i Hamas«.

»Sharia-loven vil blive indført i Gaza på trods af jer. Vi sværger, at det, der sker i Levanten i dag, og især i Yarmouk-lejren, vil ske i Gaza,« siger IS-medlemmer med henvisning til den palæstinensiske flygtningelejr i Damaskus, som IS har indtaget.

Siden magtovertagelsen i Gaza i 2007 har Hamas - der betyder Den Islamiske Modstandsbevægelse - indført en række islamiske love og regler, men de kommer ikke i nærheden af de strenge regler og blodige straffe, som indbyggere i IS-kontrollerede områder underlægges.

Hamas har i de seneste måneder slået hårdt ned på ekstreme ekstremister i Gaza, der går imod bevægelsens våbenhvile med Israel og forsoning med rivalerne i Fatah.

Israels efterretningsminister, Israel Katz, beskylder ifølge Reuters Hamas for at stå i ledtog med IS-allierede terrorgrupper fra Egyptens Sinai-halvø. Hamas afviser beskyldningen.