Islamisk Stat: Vi har halshugget et britisk gidsel

Den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat har frigivet endnu en video, hvor et gidsel bliver halshugget, skriver flere medier. Der menes at være tale om den britiske nødhjælpsarbejder David Haines.

Fold sammen
Læs mere
Foto: TAUSEEF MUSTAFA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt gidsel kan være blevet halshugget af den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat sent lørdag aften.

Ifølge flere internationale medier - heriblandt Guardian - har bevægelsen frigivet endnu en video, hvor de halshugger et gidsel.

Der menes at være tale om den britiske statsborger David Haines, der blev taget som gidsel af bevægelsen i Syrien i 2013, hvor han arbejdede som nødhjælpsarbejder.

Den 44-årige englænder dukkede op i slutningen af den seneste halshugnings-video, hvor den amerikanske journalist Steven Sotloff blev myrdet, da bevægelsen udpegede David Haines som det næste år, hvis ikke Vesten indstillede sine krigshandlinger mod Islamisk Stat.

Det britiske udenrigsministerium arbejder i øjeblikket på at indhente oplysninger og verificere videoen, skriver Guardian.

Ifølge al-Jazeera siger en maskeret i videoen, at halshugningen sker, fordi at den britiske premierminister David Cameron har lovet at hjælpe kurdiske soldater med våben til at bekæmpe Islamisk Stat.

»Denne britiske mand betaler prisen for dit løfte, Cameron, om at bevæbne peshmergaer i kampen mod Islamisk Stat,« skriver al-Jazeera.

Det påståede drab sker dagen efter, at David Haines familie i England i en offentlig udtalelse bønfaldt kidnapperne om at tage kontakt til dem med henblik på at få David Haines frigivet.