Islamisk Stat truer med henrettelse af britisk gidsel

En amerikansk journalist blev tirsdag endnu et offer for bevægelsen Islamisk Stats bestialske drab på vesterlændinge. Samtidig truer den med ny henrettelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ekstreme og islamistiske bevægelse Islamisk Stat (IS), der ifølge Reuters tirsdag aften har frigivet en video, der skulle vise drabet på endnu en amerikansk journalist, truer med at henrette endnu en vesterlænding, som IS holder fanget.

Ifølge Reuters skulle der være tale om den engelske statsborger David Haines, som ifølge en maskeklædt mand fra bevægelsen på videoen vil blive den næste til at dø, med mindre de regeringer, der støtter »USAs djævelske alliance mod Islamisk Stat, bryder alliancen«, som der bliver sagt.

Videoen skulle ifølge nyhedsbureauet vise henrettelsen af den amerikanske journalist, Steven Joel Sotloff, der får skåret halsen over.

Steven Joel Sotloff har været holdt som gidsel af IS, siden han blev taget til fange i den syriske by Aleppo sidste år.

Den henrettede journalist har blandt andet arbejdet på nyhedsmagasinet Times, The National Interest og Foreign Policy.

Steven Joel Sotloffs kollega og landsmand James Foley blev ifølge en video henrettet på samme måde 19. august, i hvad der blev betegnet som en hævnakt for amerikanske luftangreb mod krigere fra Islamisk Stat.

Det Hvide Hus siger tirsdag aften, at det ikke kan bekræfte rapporterne om frigivelsen af en video med den seneste henrettelse.

En talsmand for Det Hvide Hus, Josh Ernest, siger, at hvis en sådan video findes, vil den blive analyseret meget grundigt. Samtidig udtrykte talsmanden medfølelse med Steven Joel Sotloffs familie og sagde, at der bliver bedt for dem.