Islamisk Stat truer med at dræbe gidsler i ny video

I en ny video truer terrorbevægelsen Islamisk Stat med at dræbe et japansk og et jordansk gidsel inden for 24 timer, hvis ikke en kvindelig jihadist, der sidder fængslet i Jordan, bliver udleveret.

Læs mere
Fold sammen

JAPAN: Hvis ikke den kvindelig jihadist Sajida al-Rishaw, der sidder fængslet i Jordan, bliver frigivet, vil et japansk gidsel og en jordansk pilot blive dræbt inden for 24 timer.

Sådan lyder kravet fra terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) i en ny video, der er blevet offentliggjort tirsdag, skriver Reuters.

Ægtheden af videoen er endnu ikke verificeret, men japanske embedsmænd har sent tirsdag aften lokal tid holdt krisemøde om videoen, der angiveligt viser en japansk krigskorrespondent, der bliver holdt fanget af IS.

Stemmen i videoen minder ifølge Reuters om den, der i weekenden dukkede op i en anden video fra terrorbevægelsen, hvor den japanske krigskorrespondent holder et billede op af en landsmand, mens stemmen gentager Islamisk Stats krav om 200 millioner dollar i løsesum fra den japanske regering. Japaneren på billedet er angiveligt blevet henrettet ved halshugning siden.

IS siger også i den nye video, at en jordansk pilot, der blev taget til fange, efter hans fly styrtede ned i det nordøstlige Syrien i december, har mindre end 24 timer tilbage at leve i.

»Sig til den japanske regering, at den skal lægge politisk pres på Jordan,« siger stemmen, mens et billede viser det japanske gidsel, der holder et foto af den jordanske pilot.

»Tiden er knap,« tilføjer stemmen.

I videoen fra lørdag meddelte den japanske krigskorrespondent, der bliver holdt som gidsel, at Islamisk Stat har henrettet den anden japaner, som blev taget til fange i august.

Tirsdag i sidste uge uploadede IS en video på nettet, hvor gruppen kræver 200 millioner dollars fra den japanske regering for at frigive de to japanske gidsler. Tidsfristen udløb fredag morgen.