Islamisk Stat truer med at dræbe gidsel ved solnedgang

IRAK: Islamisk Stat (IS) udsendte onsdag nat dansk tid endnu en lydoptagelse, som angiveligt kommer fra det japanske gidsel Kenji Goto.

Foto: MUHAMMAD HAMED. Slægtninge til den jordanske pilot, Muath al-Kasaesbeh, demonstrerer for at få regerignen til at forhandle med Islamisk Stat.
Læs mere
Fold sammen

I lydoptagelsen, som er på engelsk, siger han, at den irakiske fange Sajida al-Rishawi skal løslades ved grænsen til Tyrkiet inden solnedgang torsdag, hvis ikke det jordanske gidsel skal miste livet. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Fox News.

Onsdag indvilligede Jordan i at løslade Sajida al-Rishawi.

Lydoptagelsen, som blev udsendt via Twitter, virker som om, at den er hurtigere produceret end de to foregående lydoptagelser, hvor der også samtidig er blevet udsendt et foto af gidslet Kenji Goto. Den seneste optagelse indeholder kun lyd og et billede af en arabisk tekst, der viser en nøjagtig oversættelse af erklæringen.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at det ikke er muligt at verificere lydoptagelsen, og man kan derfor ikke være helt sikker på, at det rent faktisk er det japanske gidsel, der taler på optagelsen.

BNB