Islamisk Stat tager ansvar for natklub-angreb

Nyhedsbureauet Amaq skriver, at angrebet på den tyrkiske natklub Reina nytårsnat, blev udført af Islamisk Stat

Pårørende til Ayhan Arik, som er en af ofrene på natklubben Reina, sørger ved hans begravelse 1. januar i Istanbul. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE

MELLEMØSTEN: Mens tyrkisk politi stadig leder efter gerningsmanden, tager Islamisk Stat ansvar for angrebet i Istanbul nytårsnat, der dræbte 39 og sårede 70.

I en skriftlig besked siger Amaq-bureauet, der er tilknyttet Islamisk Stat, at det var »en soldat fra Islamisk Stat, der udførte angrebet i Istanbul«.

I meddelelsen kalder Islamisk Stat Tyrkiet for »korsets beskytter«.

Amaq skriver også, at angrebet i Istanbul er hævn for de tyrkiske bombardementer i Syrien, og i meddelelsen truer IS med flere angreb mod Tyrkiet.

Angrebet i Istanbul fandt sted lørdag nat, hvor en gerningsmand skød sig vej ind på den populære natklub Reina med et automatgevær. Ifølge de tyrkiske myndigheder og øjenvidner skød han løs og skiftede magasin på geværet seks gange inden han flygtede fra stedet.

De tyrkiske myndigheder leder stadig efter ham, og beskriver ham som en 25-årig mand, der taler gebrokkent tyrkisk. Ifølge tyrkiske medier mener politiet, at han muligvis stammer fra en af de tidligere Sovjetstater i Asien. Hverken dette eller gerningsmandens navn er bekræftet på nuværende tidspunkt.

Ifølge den israelsk arabiske kvinde, Ayia Ihsan Abd al-Hay, der befandt sig på Reina natklubben under angrebet, råbte gerningsmanden “Allahu Akbar” under angrebet. Ayia Ihsan Abd al-Hay, der mistede sin kollega under angrebet, udtaler sig til israelsk Kanal 2.