Islamisk Stat spærrer vigtig rute til Palmyra

- Jihadister har omringet Palmyra fra alle vinkler - undtagen fra sydvest, siger overvågningsgruppe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beirut: I Syrien har Islamisk Stat (IS) spærret en vigtig forsyningsrute til oldtidsbyen Palmyra, meddeler overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Ifølge oplysningerne fra overvågningsgruppen har Islamiskt Stat afbrudt forsyningsruten fra Homs til Palmyra efter et angreb nord for Homs tirsdag.

Både Homs og Palmyra kontrolleres af de syriske regeringsstyrker, som med støtte fra russiske styrker generobrede oldtidsbyen fra IS i marts.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret gennem et netværk af meddelere mange forskellige steder i Syrien, siger, at IS har været i stand til at afskære den vigtige forsyningsrute nær militærbasen Tayfur.

- Daesh (Islamisk Stat) har omringet Palmyra fra alle vinkler - undtagen fra sydvest, siger Abdel Rahman , som leder Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Borgerkrigen i Syrien menes at have kostet over 270.000 mennesker livet, mens millioner er blevet tvunget på flugt fra hus og hjem, siden konflikten begyndte i 2011 med protestaktioner mod regimet.

I den seneste tid har der kun været få rapporter om, at Islamisk Stat har vundet terræn i kampene.

Højstående politiske og militære ledere i USA siger, at kampen for at bekæmpe den ekstremistiske jihadistbevægelse i Irak og Syrien begynder for alvor at bære frugt.

USA's viceudenrigsminister Antony Blinken sagde i sidste måned, at den amerikansk-ledede alliance i Syrien sammen med lokale partnere har tilbageerobret 40 procent af de områder, som Islamisk Stat kontrollerede for et år siden i Irak og ti procent af områderne i Syrien.

Tidligere har CIA anslået antallet af IS-krigere til at ligge et sted mellem 20.000 og 31.500 i marken. Siden er det lykkedes irakiske og kurdiske styrker med støtte fra blandt andet USA at generobre byerne Tikrit og Ramadi i Irak, mens syriske styrker med russisk hjælp blandt andet har genvundet kontrollen over Palmyra.

/ritzau/AFP