Islamisk Stat har henrettet 85 klan-folk i nyt massedrab

Islamisk Stat har dræbt yderligere 50 medlemmer af Albu Nimr-klanen i Irak. Samtidig er en ny massegrav med 35 ofre for terrorbevægelsen blevet fundet.

Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

85 medlemmer af den irakiske klan Albu Nimr, der bekæmper terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) i Nordirak, er blevet dræbt i en ny bølge af massedrab, oplyser en klanleder og en irakisk embedsmand til Reuters.

Ifølge Sheik Naeem al-Ga’oud, der er en af klanens ledere, dræbte Islamisk Stat 50 medlemmer af Albu Nimr fredag. Samtidig blev ligene af 35 klanmedlemmer fundet i en massegrav, oplyser sikkerhedskilder.

Massedrabet viser, at IS ikke er blevet ukampdygtige oven på flere uger med amerikanske luftangreb i både Nordirak og Syrien.

Medlemmer af Albu Nimr-klanen har i flere uger været under belejring af IS-krigere i Anbar-provinsen vest for Bagdad, indtil de løb tør for både ammunition, brændstof og fødevarer.

Hundredvis af klanmedlemmer flygtede fra byen, men mange blev skudt af Islamisk Stat.

Tidligere denne uge er to massegrave med over 200 lig blevet fundet i Irak. Et øjenvidne fortalte torsdag til Reuters, at medlemmer fra IS har advaret andre mod at forsøge at bekæmpe bevægelsen.

»Tidligt denne morgen fandt vi ligene, og vi er blevet fortalt af militante fra Islamisk Stat, at ’de dræbte er fra Sahwa, der bekæmpede jeres brødre i IS, og dette er straffen til alle, der bekæmper IS’,« citerer Reuters øjenvidnet.

Ofrene i begge massegrave menes at være blandt de omkring 300 mænd, IS bortførte tidligere på ugen.