Islamisk Stat halshugger 15 af sine egne i Afghanistan

Formodet intern splid koster 15 medlemmer af Islamisk Stat livet, mens selvmordsangreb dræber otte andre.

Afghanere stimler sammen for at se på en bus, der blev ødelagt ved torsdagens selvmordsangreb i Jalalabad. Endnu har ingen taget skylden for angrebet. Reuters/Parwiz Fold sammen
Læs mere

Jalalabad. Islamisk Stat har halshugget 15 af sine egne medlemmer i Afghanistan.

Det skyldes angiveligt interne stridigheder i gruppen, siger en talsmand for guvernøren i den østlige provins Nangarhar, hvor drabene fandt sted.

Talsmanden havde ikke flere oplysninger, og der var ikke umiddelbart nogen bekræftelse fra den militante gruppe selv.

Islamisk Stat har opbygget en betydelig tilstedeværelse i Nangarhar-provinsen, der ligger i et uroligt område langs grænsen til Pakistan.

Torsdag ramte et selvmordsangreb en menneskemængde i provinsens hovedby, Jalalabad, hvor mindst otte mennesker blev dræbt.

Selvmordsangrebet var rettet mod et møde til støtte for en politimand, der er blevet fyret for korruption. Politimanden overlevede selv angrebet, hvor 15 blev såret, siger en talsmand for hospitalet i Jalalabad.

Der er ikke umiddelbart nogen, der har taget skylden for angrebet.

Islamisk Stat konkurrerer med Taliban-bevægelsen om indflydelse i regionen. De har flere gange bekriget hinanden, men der har også været enkelte eksempler på, at militante fra de to grupper har samarbejdet.

Oplysninger fra afghanske efterretningstjenester viser, at Islamisk Stat menes at være til stede i ni provinser i Afghanistan nord, vest og øst.

/ritzau/