ISIS tager kontrol med tre nye irakiske byer

Den militante gruppe fortsætter sin offensiv og indtager tre nye byer i Iraks vestlige del.

Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAK: De militante sunnimuslimer med tilknytning til gruppen ISIS fortsætter den hårde fremfærd i Irak, hvor organisationen søndag har taget kontrol med yderligere tre byer, denne gang i den vestlige Anbar-provins, oplyser lokale vidner og sikkerhedskilder.

»Hærens tropper trak sig tilbage fra Rawa, Ana og Rutba i morges og ISIS rykkede hurtigt ind og overtog den fulde kontrol med disse byer,« siger en unavngiven ansat i militærets efterretningstjeneste til Reuters.

Natten til lørdag indtog ISIS en strategisk vigtig by og kontrolpost på grænsen til Syrien, en erobring, som kan give gruppen bedre adgang til at flytte tunge våben mellem Irak og Syrien.

ISIS’ hårde fremturen i Irak vækker bekymring hos landets regering, som har bebudet, at den vil holde en pressekonference senere søndag for at kommentere den seneste udvikling i sikkerhedssituationen i landet. Men også uden for landets grænser giver situationen i Irak anledning til dybe panderynker.

Søndag er den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ankommet til Cairo, hvor han skal mødes med den nyudnævnte egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi. De skal blandt andet tale om den egyptiske regerings hårde fremfærd mod Det Muslimske Broderskab, men konflikten i Irak og den trussel, denne udgør mod resten af Mellemøsten, står også højt på listen.

Under sin rundrejse i regionen forventes Kerry også at lægge turen forbi Irak efter ønske fra Barack Obama, skriver Reuters.