Isaac koster milliarder i forsikringsdollars

Uvejret fortsætter i den Mexicanske Golf, men bliver næppe en ny Katrina i omfang. Regningen bliver dog på flere milliarder, forudser forsikringsselskaber.

Nedfaldne mursten har vendt et vejskilt om i New Orleans. Orkanen Isaac bliver en dyr affære at rydde op efter. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom uvejret fortsætter, så har et forsikringsselskab allerede nu givet et overslag på de økonomiske tab.

Lige nu er orkanen over byen Houma i Louisiana, og flere lokale medier beretter, at adskillige gader i storbyen New Orleans står under vand.

Omkostningerne lander på mellem 5 og 10 milliarder kroner, og dermed bliver tabet markant lavere end tidligere orkaners skader. Det skønner risikovurderingsselskabet Eqecat, der er laver beregninger for de amerikanske forsikringsselskaber.

- Vi er ret afslappede omkring det, siger en anonym kilde i et af de berørte forsikringsselskaber til nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne har aktiveret beredskabet i de delstater, der kan blive ramt af naturkræfterne. Efter orkanen Katrinas katastrofale hærgen i 2005 mener iagttagere, at beredskabet er i stand til at håndtere de farlige vejrfænomener. I de berørte egne er mere end en halv million amerikanere nu uden strøm. Det oplyser TV-stationen CNN.

- For mange borgere er vi ikke engang halvvejs gennem det her, siger Richard Knabb, der er direktør i National Hurricane Center.

Ved samme lejlighed sagde direktøren også, at den kraftige regn fortsætter indtil i morgen. Louisiana kan få op mod 50 centimeter regn, skriver avisen USA Today. Det sætter et stort pres på digerne omkring New Orleans, advarer flere indbyggere på Twitter.

Tidligere i dag forlød det, at Isaac havde tabt en del af sin styrke, men at den stadigvæk truer en lang strækning af USA kystlinje ved den Mexicanske Golf.