IS: Vores leder i Afghanistan er stadig i live

Islamisk Stat har udsendt en lydoptagelse, der angiveligt er med IS-lederen i Pakistan og Afghanistan. De hævder, at han ikke er blevet dræbt af en drone.

Skærmbillede fra en ældre video med Hafiz Saeed et sted på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan. Saeed blev meld tdræbt den 10. juli af et droneangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: TTP/HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AFGHANISTAN: Islamisk Stat har mandag frigivet en lydoptagelse, hvor lederen af Islamisk Stat i Pakistan og Afghanistan, Hafiz Saeed, angiveligt benægter, at han skulle være blevet dræbt af en amerikansk drone. Det skriver Reuters.

For to dage siden meddelte den afghanske efterretningstjeneste, at lederen var blevet dræbt i et amerikansk angreb sammen 30 andre krigere fra terrorbevægelsen.

Lydfilen, der er lagt ud på Islamisk Stats hjemmeside, er ikke blevet verificeret. Det er altså ikke dokumenteret, at det er Hafiz Saeed, der taler.

Islamisk Stats ledere har i en længere periode været mål for amerikanske droner. Hafiz Saeed kom i søgelyset sidste år, da han skiftede fra at støtte Taleban til at indtage en lederrolle i Islamisk Stat.

BNB