IS-tilhængere tager skylden for hotelangreb

Flere personer er blevet dræbt, og der er taget gidsler af bevæbnede mænd, som har forskanset sig på hotel.

Sikkerhedsstyrker foran Corinthia Hotel efter en bilbombe eksploderede tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISMAIL ZITOUNY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bilbombe eksploderede tirsdag på parkeringspladsen foran et luksushotel i den libyske hovedstad, Tripoli, og tilhængere af terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag angrebet. Det skriver SITE Intelligence Group, der monitorerer terrorbevægelser, ifølge flere udenlandske medier.

En gren af IS i den vestlige del af Libyen har ifølge SITE skrevet på det sociale medie Twitter, at det er nogle af gruppens krigere, der har stormet hotellet.

Tre vagter meldes dræbt i eksplosionen ved Corinthia Hotel, der blev omringet af sikkerhedsstyrker efter angrebet. Mindst tre bevæbnede mænd har nemlig forskanset sig inde på hotellet.

Flere kilder oplyser, at mændene har taget gidsler på hotellet. Talsperson for sikkerhedsmyndighederne i byen Essam Al-Naas oplyser desuden tidligt tirsdag eftermiddag, at opgøret på hotellet endnu ikke er afsluttet.

Én mistænkt medgerningsmand er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet arresteret.

To filippinske kvinder kom til skade ved angrebet, da de blev ramt af smadret glas.

Sikkerhedssituationen i Libyen er yderst skrøbelig. Efter landets mangeårige diktator Muammar Gaddafis regime blev væltet efter et oprør i 2011, har forskellige militsgrupper nægtet at lægge våbnene.

Landet har i dag både en internationalt anerkendt regering, der reelt har meget begrænset magt, og en stærkt islamistisk skyggeregering, der har presset den anerkendte regering ud af Tripoli.