IS tager ansvar for blodigt terrorangreb i Egypten

Mindst 27 mennesker har mistet livet ved fire angreb i Egypten. Islamisk Stat i Sinai tager ansvaret for blodsudgydelserne.

Læs mere
Fold sammen

Islamisk Stat (IS) har påtaget sig ansvaret for torsdagens blodige angreb i Egyptens Sinai-provins, hvor mindst 27 personer er dræbt, mens 30 meldes såret.

Det oplyser terrororganisationens gren i Sinai på det sociale medie Twitter ifølge Reuters.

I alt fandt fire angreb sted i Egyptens Sinai og Suez-provinser, hvor militære bygninger i byen Al-Arish var målet, oplyser sikkerhedskilder til Reuters.

Tidligere torsdag blev der spekuleret i, om den egyptiske avis al Ahrams redaktion var målet, idet avisens lokaler blev jævnet med jorden i en eksplosion, men det er altså ikke myndighedernes teori natten til fredag.

Flere internationale medier skriver, at hovedparten af de dræbte er soldater, men der er angiveligt også flere civile blandt de dræbte og sårede.

Det islamistiske oprør i Egypten har kostet hundredvis af menneskeliv i det nordafrikanske land, og torsdagens terrorangreb fandt sted blot få dage efter årsdagen for oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak i Egypten.

På selve årsdagen sårede en bombe to politimænd i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor politiet brugte tåregas for at opløse en demonstration.

Ansar Bayt al-Maqdis, som er Egyptens mest aktive militante gruppe, skiftede forrige år navn til Sinai Province og sværgede troskab til IS.