IS-styrker angriber fængsel i Syrien – flere dræbte

Isangreb på syrisk fængsel kostede mindst 30 mennesker livet, oplyser syrisk overvågningsgruppe.

RB PLUS USA er klar med planer mod Islamisk Stat- - Kampe mellem Islamisk Stat og irakisk politi i Mosul d. 24. februar 2017- - Se RB 28/2 2017 08.15. USA er klar med planer mod Islamisk StatDonald Trump har lovet vælgerne, at han vil slå hårdt ned på Islamisk Stat. Nu har Pentagon givet ham planer for, hvordan den militante bevægelse kan knuses.. (Foto: ARIS MESSINIS/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: ARIS MESSINIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 23 medlemmer af Islamisk Stat og et antal kurdiske soldater er blevet dræbt i kampe efter et angreb på et fængsel i al Hasaka i det nordøstlige Syrien. Det oplyser kurdiske militære kilder over for Reuters.

Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der ledes af kurdere, siger, at mindst 89 militante fra Islamisk Stat er blevet anholdt. Kampe var fortsat i gang fredag midt på dagen i området ved fængslet, som blev angrebet af militante, der ville befri IS-fanger.

Ifølge AFP er de dræbte soldater fra Irak. AFP skriver, at antallet af dræbte soldater er 11.

Islamisk Stat, som erobrede store del af Irak og nabolandet Syrien under krigen i Syrien, opererer fortsat i det nordlige Syrien, efter at gruppen blev erklæret besejret i 2017.

Denne konflikt, som jihadisterne fortsætter, er koncentreret omkring Kirkuk i det nordlige Irak.

Ifølge Irak-analytikeren Imad Allou forsøger IS at reorganisere bevægelsen og indlede nye aktiviteter i Irak, hvor hæren er dårligt trænet og uddannet.

En FN-rapport anslog sidste år, at omkring 10.000 IS-soldater er aktive i Irak og Syrien – ikke mindst i kurdiskkontrollerede områder.

/ritzau/AFP