IS påtager sig skylden for busbombe i Tunesien

Terrororganisationen Islamisk Stat stod bag det selvmordsangreb, der tirsdag dræbte flere af den tunesiske præsidents sikkerhedsfolk.

IS påstår, at de stod bag terrorangrebet i Tunis. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANIS MILI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: En officiel udtalelse fra Islamisk Stat (IS) slår fast, at det var terrororganisationen, der stod bag tirsdagens angreb mod en bus i Tunesien. Det skriver Reuters. Mindst 12 personer blev dræbt, da en bus med den tunesiske præsident, Beji Caid Essebsis, sikkerhedsfolk blev sprunget i luften tirsdag.

Siden har den tunesiske regering erklæret landet i undtagelsestilstand. Det er blot en måned siden, at den seneste undtagelsestilstand i landet blev ophævet.

Bussen med de mange sikkerhedsfolk om bord var på vej til præsidentpaladset i Tunis, da den blev angrebet.

»Den foreløbige efterforskning viser, at gerningsmanden bar en rygsæk. Han var iført en jakke og havde høretelefoner på. Han sprængte sig selv i luften, lige da han var kommet ind i bussen og brugte militære sprængstoffer,« sagde Hichem Gharbi fra præsidentens sikkerhedstjeneste tidligere onsdag.

Tidligere har terrorangrebene mod Tunesien i 2015 især været rettet mod landets turistindustri.

I juni blev 38 udenlandske turister skudt og dræbt på en strand ved et hotel, mens flere terrorister dræbte 21 turister på Bardo Museum i Tunis tilbage i marts.

I begge tilfælde var Islamisk Stat (IS) ligeledes hurtigt ude og tage skylden for angrebene.

Den tunesiske hær kæmper imod en anden gruppe militante islamister i bjergene i grænselandet mod Algeriet.

Flere gange er baser i området blevet angrebet af terroristerne, ligesom flere soldater er havnet i terroristernes skudlinje, når de har været på patrulje i området.