IS dræbte 128 mennesker ved hævnaktioner i syrisk by

Civile i ørkenby blev halshugget af IS, som anklagede de dræbte for at støtte regimet i Syrien.

Islamisk Stat har dræbt mindst 128 mennesker i den syriske ørkenby Al-Qaryatayn, som den syriske hær erobrede fra jihadisterne lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Islamisk Stat har dræbt mindst 128 mennesker i den syriske ørkenby Al-Qaryatayn, som den syriske hær erobrede fra jihadisterne lørdag.

Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

»Drabene er sket over 20 dage ved summariske henrettelser. Islamisk Stat siger, at de dræbte havde samarbejdet med det syriske regime,« siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen.

Syriske aktivister siger, at de indtil nu har fundet mindst 65 lig af civile i den centralt beliggende by. De fleste af de dræbte blev halshugget.

Den aktivist-styrede Koordinations Komité for Palmyra har offentliggjort navnene på en del af de henrettede.

I sidste uge blev Islamisk Stat tilføjet endnu et stort nederlag. Her blev byen Raqqa - gruppens selverklærede hovedstad i dens selverklærede kalifat - indtaget af amerikanskstøttede oprørere.

Militsen Syriens Demokratiske Styrker, SDF, der er en alliance bestående af kurdiske og arabiske militser, er ved at rydde op i byen. Den meldes næsten fuldstændigt ødelagt.

Rusland beskylder den amerikanskledede koalition for at have »sønderbombet Raqqa væk fra Jordens overflade.«

Fotografier fra byen viser, at meget af den ligger i ruiner. Moskva sammenligner den med De Allieredes bombardement af Dresden under Anden Verdenskrig.

I en erklæring søndag kalder general Igor Konasjenko, talsmand for Ruslands forsvarsministerium, bombardementet af Raqqa for »barbarisk«.

»Tusindvis af civile blev dræbt under slaget om Raqqa. Byen led samme skæbne som Dresden i 1945, da byen blev udslettet ved et britisk-amerikansk bombardement,« hedder det.

Den amerikanskledede koalition siger, at den under bombardementerne forsøgte at minimere risikoen for civile.

Rusland er tidligere blevet kritiseret for meget omfattende og blodige luftbombardementer i Syrien - ikke mindst i storbyen Aleppo sidste år.

/ritzau/AFP