Iransk universitet inviterer Bush

Et iransk universitet har inviteret USAs præsident Bush til landet for at holde en tale, ligesom Ahmadinejad gjorde det i USA i sidste uge.

Et iransk universitet har inviteret Bush til at komme og holde tale ligesom Ahmadinejad gjorde det i sidste uge i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON/AFP

Begejstringen i Det Hvide Hus er lettere afmålt, efter lederen af et af Irans ældste universiteter har inviteret USAs præsident til landet for at holde en tale:

- Vi tager det ikke særligt alvorligt. Hvis Iran var et frit og demokratisk land med ytringsfrihed, ikke forsøgte at udvikle atomvåben og ikke truede Israel, så ville præsidenten måske have overvejet tilbuddet, siger en talskvinde fra Det Hvide Hus.

Lederen af det iranske universitet siger, at Bush ville få mulighed for at svare på spørgsmål om Holocaust, terrorisme og menneskerettigheder ligesom Ahmadinejad gjorde det i sidste uge på Columbia University.

- Ahmadinejad svarede på spørgsmål om Holocaust og terrorisme på trods af den mangel på respekt, der blev vist ham i USA, siger lederen af universitet til en statsavis i Iran

Columbia Universitys leder, Lee Bollinger, fordømte sidste uge Ahmadinejad på grund af, at han nægtede at Holocaust skulle have fandt sted og kaldte ham – enten en modig provokatør eller ufatteligt uudannet. Han kaldte desuden Mahmoud Ahmadinejad for en smålig og ond diktator.