Iransk TV præciserer Rohanis omtale om Israel som et »sår«

Den kommende præsident har ikke kaldt Israel for et sår, som bør fjernes, men i stedet er »såret« den israelske besættelse af palæstinensisk land, præciserer iransk TV.

IRAN: Det var noget af en stramning, da den kommende iranske præsident, Hassan Rohani, blev citeret for at sige, at Israel var et gammelt sår på den muslimske verden, der bør fjernes. Det slår den iranske TV-station Press TV fast, skriver Reuters.
Studenternyhedsbureauet ISNA gengav Rohanis kommentar under en årlig begivenhed til støtte for palæstinensere som: »Det zionistiske regime er et sår, som har siddet på den muslimske verdens krop i årevis, og som er nødt til at blive fjernet.«

Men optagelser viser nu, at den nye præsidents udtalelse - to dage før sin indsættelse - ikke stemmer overens med ISNAs citat. I stedet betegner han »besættelsen af det hellige land Palæstina og det elskede Jerusalem« som såret på den muslimske verdens krop ifølge Press TV.

Udtalelsen fik den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, til at reagere prompte og slå fast, at den nye præsident har vist sit sande ansigt med anti-israelske holdninger nøjagtig som den nuværende præsident, Mahmoud Ahmedinedjad.

»Rohanis sande ansigt er blevet afsløret tidligere end forventet. Det er, hvad manden mener, og det er det iranske regimes handlingsplan,« lød det fra Netanyahu, som også understregede, at et sådan land ikke må have masseødelæggelsesvåben.

»Et land, som truer med at ødelægge den israelske stat må ikke tillades at have masseødelæggelsesvåben,« siger premierministeren.

Ahmedinedjad, der både er holocaustfornægter og har beskrevet Israel som en »kræftsvulst«, holdt sig heller ikke fredag tilbage. Ifølge optagelser bragt på iransk stats-TV, advarede han ærkefjenden om, at en regional storm er på vej for at »udrydde« den jødiske stat.

»Jeg vil fortælle dig med Gud som mit vidne, at en ødelæggende storm er på vej, som vil ødelægge basen af zionismen,« sagde han og tilføjede, at Israel ikke har »en plads i regionen«.