Iransk protest over svensk Muhammedtegning

Iran protesterer officielt over Muhammedtegning, der er trykt i flere svenske medier. Chefredaktør undrer sig over, at reaktion først kommer nu.

Den iranske regering protesterer officielt imod, at den svenske avis Nerikes Allehanda i deres søndagsudgave publicerede en tegning af profeten Muhammed, hvor kroppen er en hund.

Det iranske udenrigsministerium havde mandag derfor indkaldt den svenske ambassaderåd i Teheran Gunilla Von Bahr til møde for at fordømme tegningen. Ifølge det iranske nyhedsbureau Fars kalder udenrigsministeriets generaldirektør for central- og nordeuropæiske anliggender, Ali Baqeri, tegningen for en fornærmelse imod den religiøse følelse hos over en milliard muslimer i verden.

Det er den svenske kunstner Lars Vilks, der er ophavsmand til tegningen, og den er blevet trykt i flere svenske aviser. Nerikes Allehanda bragte tegningen i søndagsudgaven den 19. august.

Avisens chefredaktør, Ulf Johansson, er forundret over, at protesten kun gælder Nerikes Allehanda, selv om tegningen har været trykt i Dagens Nyheter, Aftonbladet og flere andre svenske medier.

/ritzau/