Iransk politiker udlover dusør for at slå Donald Trump ihjel

I det iranske parlament har politikeren Ahmad Hamzeh udlovet en dusør på tre millioner dollar til den, der slår den amerikanske præsident, Donald Trump, ihjel, og så opfordrer han regeringen til at udvikle atomvåben.

 

Siden USA 3. januar dræbte den iranske militærleder Qassem Soleimani ved et misilangreb i Bagdad, har verden ventet på yderligere reaktioner fra Iran, der i første omgang sendte misiler mod amerikanske mål i Irak.

Reaktionerne lader vente på sig, men den iranske parlamentariker Ahmad Hamzeh udlover nu en dusør på den amerikanske præsidents hoved.

»På vegne af Kermanprovinsens indbygger vil vi betale tre millioner dollar i dusør til den, der slår Donald Trump ihjel,« sagde han tirsdag i det iranske parlament.

Den dræbte militærleder, Qassem Soleimani, var netop fra Kerman,

Reuters citerer det iranske nyhedsbureau ISNA for historien, og det er uklart, om dusøren på Donald Trumps hoved er sanktioneret af den iranske regering.

Siden likvideringen af Qassem Soleimani har Iran truet med at trække sig ud af den atomaftale fra 2015, som skulle sikre, at Iran ikke udvikler atomvåben. Iran har gentagne gange forsikret, at landet ikke har ambitioner om at udvikle atomvåben, men sammen med dussøren på Donald Trumps hoved kommer der nu andre signaler.

Ahmad Hamzeh gik videre i sin tale til parlamentet og talte for, at Iran bør anskaffe sig atomvåben for at beskytte sig mod flere likvideringer.

»Hvis vi havde atomvåben i dag, ville vi være beskyttet mod trusler,« sagde han.

»Vi burde sætte langtrækkende misiler med ukonventionelle sprænghoveder på dagsordenen,« argumenterede Ahmed Hamzeh i det iranske parlament.

Den amerikanske udsending Robert Wood kalder ifølge Reuters den iranske dusør på Donald Trumps hoved for »latterlig«, mens han tager forslaget om atomvåben mere alvorligt.

Det sender et »meget, meget negativt signal«, siger han ifølge Reuters.