Iransk kvinde skal henrettes for drab på voldtægtsmand

En 26-årig kvinde fra Iran, der slog en mand ihjel for syv år siden, hævder, at det skete i selvforsvar for at undgå voldtægt. Kvinden står til at blive henrettet på onsdag, med mindre hun kan opnå tilgivelse fra den dræbte mands familie.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEHROUZ MEHRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAN: En iransk kvinde, der er dømt for at have myrdet den mand, som angiveligt voldtog hende for syv år siden, skal henrettes onsdag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Dødsdommen vil blive eksekveret, med mindre den dræbte mands familie tilgiver kvinden.

Den nu 26-årige kvinde har været tilbageholdt af politiet, siden hun for syv år siden blev dømt til døden for at have stukket en mand ihjel med en kniv. Episoden fandt sted, da manden - ifølge kvindens forklaring - forsøgte at voldtage hende. Kvinden forklarede i retten, at hun handlede i selvforsvar, men det blev afvist af Irans højeste retsinstans, som stadfæstede dødsdommen.

Sagen har udløst protester fra blandt andre USA og EU, der kræver dødsdommen omstødt.

Myndighederne har givet kvinden en frist på ti dage til at få overbevist den dræbte mands slægtninge om at tilgive kvinden. Hvis det lykkes, vil dødsdommen blive ophævet. Hvis ikke, står kvinden til at blive henrettet ved hængning på onsdag.

Irans justitsminister, Mostafa Pour-Mohammadi, siger til et iransk nyhedsbureau, at han håber på »en god løsning«.

»Vi har udstedt en frist, og vi håber på - om Gud vil det, at der vil blive givet tilgivelse, og at der vil komme en god løsning på sagen,« siger justitsministeren ifølge Reuters til det iranske nyhedsbureau.