Iransk kvinde hængt trods massive protester

En 26-årig kvinde fra Iran er lørdag blevet hængt for at have dræbt en mand, der angiveligt forsøgte at voldtage hende.

Arklivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAWAD JALALI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAN: Trods massive internationale protester er en 26-årig kvinde lørdag blevet hængt i den iranske hovedstad, Teheran, skriver Reuters.

Kvinden er dømt for at have stukket en mand ihjel med en kniv, men ifølge hendes egen forklaring skete det i selvforsvar, da manden forsøgte at voldtage hende.

Sagen har fået international bevågenhed fra starten, og flere internationale menneskerettighedsorganisationer har undervejs forsøgt at få den iranske regering til at omstøde dommen, ligesom både USA og EU har opfordret Iran til at afholde sig fra en henrettelse.

Selvom landets domstole ikke har godtaget hendes forklaring om, at hun handlede i selvforsvar, valgte myndighederne at give den mulighed, at hun, som sharia-lovene åbner op for, kunne undgå en dødsdom, hvis hun officielt kunne få en tilgivelse fra den dræbte mands familie.

Irans justitsminister, Mostafa Pour-Mohammadi, sagde tidligere på måneden til et iransk nyhedsbureau, at han håbede på »en god løsning«.

»Vi har udstedt en frist, og vi håber på - om Gud vil det - at der vil blive givet tilgivelse, og at der vil komme en god løsning på sagen,« siger justitsministeren ifølge Reuters til det iranske nyhedsbureau.

Men den tilgivelse har hun ikke opnået, og lørdag er dødsdommen blevet eksekveret.

Den 26-årige kvinde har siddet fængslet siden 2007, hvor optrinnet fandt sted.