Irans øverste leder opereret for prostatakræft

Den religiøse leder i Iran, Ayatollah Ali Khamenei, er blevet opereret for kræft. Før operationen søgte han at berolige omverdenen og fastslog, at det er en rutineoperation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAN: Irans religiøse leder, Ayatollah Ali Khamenei, er blevet opereret for prostatakræft. Det oplyser det statslige iranske nyhedsbureau IRNA ifølge AFP.

Den 75-årige præst, der har været landets religiøse overhoved siden den islamiske republiks grundlægger, Ayatollah Ruhollah Khomeini, døde i 1989, forsøgte på forhånd at berolige offentligheden.

»Der er ikke noget at bekymre sig om,« sagde Khamenei i et kort interview, der blev optaget inden operationen og vist på statsligt iransk TV.

»Det betyder ikke, at bønner ikke er velkomne, men det er en standard operation,« tilføjede han.

Lægen, der er ansvarlig for operationen, oplyser ifølge nyhedsbureauet, at patienter, der gennemgår en operation for prostatakræft, normalt bliver på hospitalet tre til fem dage efter operationen.

Den senere tid har der været vedholdende rygter om ayatollahens svækkede helbredstilstand, og mandagens meddelelse om operationen er den første officielle bekræftelse af, at Khamanei lider af kræft.

Khamenei holdt for to måneder siden en tale, hvor han skitserede Irans krav til Vesten i forbindelse med en aftale om landets atomprogram.

Som landets religiøse overhoved har Khamenei den afgørende indflydelse i alle væsentlige anliggender.