Iran vil betale for babyer

Præsident Ahmadinejad er på mission for at skaffe flere iranske børn.

Præsident Mahmoud Ahmadinejad vil betale den iranske befolkning for at føde flere børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAHEB HOMAVANDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I adskillige år har Irans regering opfordret landets befolkning til at holde igen med familieforøgelserne. Men nu er skilte fra gamle kampagner med tekster som »To børn er nok« gemt langt væk, og regeringen vil ligefrem betale landets familier for at få et barn, skriver AP.

Irans befolkningstal ligger på omkring 75 mio., men præsident Mahmoud Ahmadinejad har tidligere udtalt, at landet kan støtte op mod 150 mio. indbyggere.

Med den nye politik vil hvert barn født i det indeværende iranske år, der startede 21. marts, få en bankkonto med 950 dollar. Hvert år indtil barnet fylder 18, vil der blive indsat yderligere 95 dollar. Ifølge AP forventes det, at forældrene vil indbetale tilsvarende beløb.

Kan bruges til ægteskab

Når barnet fylder 20 år, kan pengene hæves og bruges til uddannelse, ægteskab eller lignende, hvilket skal sikre en god start på voksenlivet i landet, hvor det anslås, at omkring 10 mio. mennesker lever under fattigdomsgrænsen.

Det står dog ikke klart, hvor regeringen skal få pengene fra, da den i forvejen har problemer med at betale for basale infrastrukturprojekter.