Iran tester hjemmelavet luftforsvar

Iranske ingeniører har udviklet et luftforsvarssystem, som kan sidestilles med det russiske S-300-system.

Arkivfoto fra august, 2016: Irans præsident Hassan Rouhani står foran det iranske luftforsvarssystem Bavar-373 i Teheran. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teheran. Iran er i gang med at teste et hjemmeproduceret luftforsvarssystem, siger Farzad Esmaili til den statslige radiostation Irib i Iran.

Esmaili er øverstkommanderende for Irans revolutionsgardes luftforsvar.

- Sideløbende med udstationeringen af S-300, er arbejdet med Bavar-373 i gang, siger han.

- Alt ved systemet laves i Iran, og nogle af delene er anderledes end dem, der er i S-300. Alle de underliggende systemer er lavet færdige, og der er gennemført test med missiler, siger Esmaili.

S-300 er et russisk luftforsvarssystem. Det er udviklet til at nedskyde fjendtlige fly eller krydsermissiler med jord-til-luft missiler.

Bavar - på persisk betyder det "tro" - er Irans første luftforsvarssystem med langtrækkende missiler. Esmaili siger, at det er operationsdygtigt inden marts 2018.

Iran begyndte at udvikle Bavar-373 tilbage i 2010, efter at Irans køb af S-300-systemer fra Rusland blev suspenderet på grund af de internationale sanktioner, der blev indført mod Iran i forbindelse med striden om landets atomprogram.

I 2015, da det internationale samfund lempede sanktionerne efter aftalen om atomprogrammet, genoptog Rusland salget af S-300.

Det russiske luftforsvarssystem er nu opstillet i Iran

/ritzau/AFP