Iran modtager ny dansk ambassadør

Muhammedtegningerne var atter samtaleemnet, da Danmarks ny ambassadør i Teheran onsdag mødtes med Irans udenrigsminister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks nye ambassadør i Teheran, Anders Christian Hougård, afleverede onsdag sine akkreditiver til Irans udenrigsminister, Manouchehr Mottaki. Det oplyser Teheran Times.

Ifølge avisen benyttede Mottaki lejligheden til at påpege, at "visse lande i Vesten søger at skabe problemer for Danmark i den muslimske verden". Ifølge Teheran Times var dette en henvisning til, at Tysklands kansler, Angela Merkel, for en måned siden angiveligt roste Kurt Westergaard, kunstneren bag den mest omtalte af Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Kansler Merkel var en af talerne, da Westergaard i begyndelsen af september modtog en pressefrihedspris i Tyskland.

I forbindelse med ambassadør Hougårds besøg i det iranske udenrigsministerium påpegede Motakki, at "Iran fordømmer alle krænkelser af islams helligdomme" og tilføjede, at "sådanne tiltag alene gør islam mere populær rundt om i verden".

Ifølge Teheran Times understrege Irans udenrigsminister sin tro på, at "muslimer og kristne kan leve i samdrægtighed i Europa".

Anders Christian Hougård afløser Tomas Anker Christensen på posten som dansk ambassadør i Teheran.

/ritzau/