Iran har anholdt spion-egern

Iranske efterretningsagenter har pågrebet egern, som mistænkes for at spionere for Vesten, forlyder det.

Egern er åbenbart ikke altid så uskyldige, som de ser ud... Iranske efterretningsagenter har pågrebet egern, som mistænkes for at spionere for Vesten, forlyder det fra det officielle iranske nyhedsbureau IRNA. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Egernene var ifølge det officielle iranske nyhedsbureau IRNA udstyret med aflytningsudstyr og blev fanget tæt ved den iranske grænse. Irans nationale politichef siger til IRNA, at han »havde hørt om dem, men ikke havde præcis information« om egernene. Andre kilder mener, historien er opspind. Ifølge IRNA var egernene udstyret af vesterlandske efterretningsvæsner, der var ude på at undergrave Iran.

Hvis spion-egernene er virkelige, er det ikke første gang, dyr bruges til at spionere. Under Anden Verdenskrig brugte de allierede brevduer til at flyve vigtige efterretninger ud af det besatte Frankrig. Amerikanske marinesoldater i Kuwait har også anvendt kyllinger til at undersøge, om der var fare for kemiske våben. Og delfiner er tidligere blevet brugt for at kortlægge hav-områder for undervandsminer. Nogle eksperter hævder også, at det britiske efterretningsvæsen MI5 har haft planer om at rekruttere særligt trænede ørkenrotter, der kunne snuse sig frem til spioner.