Iran: Atomaftale inden deadline er umuligt

Det bliver umuligt at nå en aftale om Irans atomprogram inden deadline mandag, siger en kilde fra den iranske forhandlingsdelegation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ØSTRIG: Det bliver umuligt at nå til enighed om Irans atomprogram mellem landet selv og en række stormagter, før tidsfristen udløber midnat natten til mandag. Det siger en anonym kilde fra den iranske forhandlingsdelegation til det iranske nyhedsbureau ISNA ifølge Reuters.

»I betragtning af den korte tid, der er til deadline, og antallet af spørgsmål, der fortsat mangler at blive drøftet og løst, er det umuligt at nå frem til en endelig og omfattende aftale inden 24. november,« siger det unavngivne medlem af Irans forhandlingsdelegation i Wien.

»Det er dog muligt, at forhandlingerne bliver forlænget. Det vil vi overveje, hvis der ikke er nået en aftale søndag aften,« tilføjer kilden.

USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Rusland og Kina indledte den sidste forhandlingsrunde med Iran i tirsdags.

Målet er at indgå en permanent aftale om, at Iran skal bremse sit atomprogram til gengæld for lempelse af økonomiske sanktioner.

Lørdag gav USAs udenrigsminister, John Kerry, udtryk for, at der ikke er blevet gjort betydelige fremskridt i forhandlingerne.

»Der er stor afstand mellem os, og vi har stadig nogle alvorlige huller, som vi arbejder på at lukke,« lød det fra udenrigsministeren.

Ifølge Reuters ankommer Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, til den østrigske hovedstad søndag aften for at deltage i forhandlingerne.