Iraks styrker indleder angreb på sidste IS-baser i landet

De irakiske styrker har stået klar til angreb i cirka et døgn, efter at flyveblade blev nedkastet onsdag.

Irakiske styrker bliver briefet. Regeringsstyrkerne har taget mere end 90 procent af det tabte land tilbage, som var overtaget af Islamisk Stat. Scanpix/Stringer/arkiv Fold sammen
Læs mere

Irakiske styrker har igangsat et angreb på de sidste Islamisk Stat-bastioner i landet, siger landets premierminister torsdag.

Angrebene finder sted langs grænsen til Syrien, siger premierminister Haider al-Abadi.

I 2014 overtog den ekstremistiske gruppe næsten en tredjedel af Irak, da den i en lynmanøvre angreb og overtog område efter område.

Siden har regeringstropper og paramilitære styrker drevet dem tilbage fra mere end 90 procent af det besatte territorium.

De irakiske styrker har stået klar til angreb siden onsdag. Her blev der nedkastet flyveblade over byerne al-Qaim og Rawa. Begge byer ligger tæt på grænsen til Syrien.

»Jeres sikkerhedsstyrker kommer nu for at befri jer, stod der på flyvebladene.«

Islamisk Stat (IS) har i år mistet store dele af sit territorium i både Irak og Syrien. I juli generobrede irakiske styrker således den tidligere millionby Mosul fra den militante gruppe.

IS har ifølge nyhedsbureauet Reuters små områder på den syriske del af grænsen.

Men gruppens soldater taber hele tiden terræn til den kurdiskledede koalition, som er støttet af USA, og syriske regeringstropper, der bliver støttet af Iran og Rusland.

IS' selvudnævnte kalifat kollapsede i juli. Her indtog irakiske styrker med amerikansk hjælp Mosul. Byen blev betragtet som Islamisk Stats vigtigste by i Irak.

Gruppens vigtigste by i Syrien, Raqqa, faldt i sidste uge.

/ritzau/AFP