Iraks hær dræber 74 af Islamisk Stats mænd

Ifølge guvernøren i Kirkuk er situationen i byen igen normal, efter at Islamisk Stat angreb byen i fredags.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kirkuk. Irakiske sikkerhedsstyrker har mandag afsluttet et angreb på Islamisk Stat i byen Kirkuk, hvor mindst 74 jihadister er dræbt under tre dage med sammenstød. Det oplyser provinsens guvernør ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Angrebet er forbi, og situationen er normaliseret, siger guvernøren i Kirkuk, Najmeddin Karim.

- Sikkerhedsstyrkerne har dræbt over 74 IS-terrorister og tilbageholder flere andre, blandt andre deres leder, siger han.

Karim siger, at de første afhøringer af den lokale IS-leder har bekræftet, at omkring 100 IS-krigere angreb Kirkuk tidligt fredag, og at en del "sovende celler" havde sluttet sig til de militante, da de infiltrerede byen.

Nogle af angriberne flygtede fra Kirkuk igen lørdag og kom i kamp med sikkerhedsstyrker øst for byen.

Islamisk Stats opsigtsvækkende angreb på Kirkuk fredag kostede mindst 46 mennesker livet - de fleste af dem fra sikkerhedsstyrker.

Kirkuk ligger i et olierigt område omkring 240 kilometer nord for Bagdad.

Overraskelsesangrebet på Kirkuk blev indledt midt under den omfattende offensiv mod Iraks næststørste by, Mosul.

- Jeg mener, at denne type angreb fra Islamisk Stat er, hvad vi skal vente os, da bevægelsen hele tiden taber territorium, og da den er uden støtte i befolkningen.

- Den vender tilbage til mere traditionel terrorisme og oprør, siger David Witty, som er analytiker og tidligere oberst i de amerikanske specialstyrker.

Olieproduktionen i Kirkuk er ikke ramt. Kurdiske styrker overtog kontrollen med Kirkuk i 2014, da Iraks hær flygtede fra Islamisk Stat.

/ritzau/AFP