Irakiske ledere underskriver vigtig aftale

Irakiske ledere fra landets tre største grupperinger underskriver vigtig aftale, der skal forbedre de urolige tilstande i landet.

Irakiske ledere fra landets shia og sunnimuslimer samt kurdere er søndag nået til enighed om nogle vigtige kernepunkter, der skal forbedre situationen i Irak. Og USA ser aftalen som afgørende for at hele de dybe rifter, der plager landet. Det oplyser de irakiske myndigheder.

Den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki og den irakiske præsident, Jalal Talabani, samt tre andre højtstående irakiske ledere optrådte søndag på irakisk tv for at fortælle om aftalen.

Lederne har underskrevet en aftale, der skal gøre det muligt for tidligere medlemmer af Saddam Husseins Baath-parti at komme ind i det irakiske militær.

Lederne er endvidere nået til enighed om at holde valg i de irakiske provinser, og derudover skal mange arrestanter, der sidder fængslet uden anklage rundt omkring i Irak, løslades. Det har været et nøglekrav fra de irakiske sunnimuslimer.

Lederne skal derudover godkende en olielov, der allerede er blevet vedtaget af kabinettet, men den er endnu ikke kommet til godkendelse i parlamentet.

/ritzau/