Internettet går amok over Trumps »Sharpie« – nu tegner de virkeligheden om

Donald Trump præsenterede onsdag et vejrkort med en påtegnet tusch-streg. Nu gøres han til grin på nettet med folks hjemmelavede tusch-parodier.

Donald Trump her i Det ovale kontor med det nu famøse og latterliggjorte kort. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS

Hvis der er en, som ting USAs præsident Donald Trump måske ikke skulle have gjort onsdag, så var det at fremvise et kort med en lille påtegnet sprittushstreg.

#sharpiegate er lige pt et af de hashtags, der trender på det sociale medie Twitter. Sharpie er et stort amerikansk brand, der producerer tuscher, ala den type, der angiveligt er blevet brugt på det nu famøse kort.

#sharpiegate er opstået i kølvandet på Trumps fremvisning af et vejrkort. Onsdag præsenterede han et kort over orkanen Dorians bane mod USA. På kortet havde nogen forlænget Dorians bane med en sprittusch – som ikke var på det oprindelige vejrkort – så orkanen så ud til at ramme staten Alabama.

Trump skrev søndag den 1. september i et tweet, at Dorian blandt andet ville ramme Alabama. Det afviste USA's meteorologiske institut dog hurtigt. Alligevel valgte Trump så at fremvise kortet med den påtegnede tusch, der nu omkransede Alabama.

Mere eller mindre kreative Twitterbrugere morer sig lige nu over den tuschstreg på Trumps bekostning. Her kommer de med sjove forslag til, hvad Donald Trump ellers kunne bruge en sort sprittush til, for at understrege eller bevise sine pointer og påstande.

Her morer en bruger sig blandt andet over et billede fra Donald Trumps indsættelse. Her opstod der diskussioner om hvor mange personer, der reelt var mødt op til indsættelsen. En anden bruger har tegnet Trumps portræt på  det legendariske Mount Rushmore, hvor en række tidligere præsidenter er hugget ind i bjergsiden.