International fordømmelse af drab på Bhutto

USA, Rusland, Storbritannien, Indien og Frankrig fordømmer i skarpe vendinger drabet på Pakistans oppositionsleder Benazir Bhutto.

USA, Rusland, Storbritannien, Indien og Frankrig fordømte torsdag i skarpe vendinger drabet på Pakistans oppositionsleder Benazir Bhutto, som mistede livet, da en selvmordsbombemand sprængte sig selv i luften ved et valgmøde i garnisonsbyen Rawalpindi.

- Vi fordømmer voldshandlingerne i Pakistan i dag, sagde Det Hvide Hus' talsmand, Scott Stanzel, der tilføjede, at Bush ville komme med en erklæring fra sin ranch i Texas sent torsdag eftermiddag.

Rusland opfordrede myndighederne i Pakistan til at gøre alt for at sikre stabiliteten i verdens eneste muslimske atommagt.

Den britiske udenrigsminister, David Miliband, sagde, at han var i dyb chok over Bhuttos død og opfordrede ligeledes til tilbageholdenden og samling i Pakistan.

- Ved at ramme Benazir Bhutto har ekstremistgrupper rettet deres skyts mod alle, der er engageret i demokratiske processer i Pakistan. De må ikke vinde, sagde Miliband.

Også Frankrig og Indien fordømte drabet som en "afskyelig gerning".

- Vi er dybt rystet og chokeret over hendes død, sagde den indiske udenrigsminister, Pranab Mukehrjee.

/ritzau/AFP