International fordømmelse af drab på Bhutto

Udenrigsministerier i Washington og Moskva advarer efter drab på Pakistans oppositionsleder om, at landets demokrati er truet. Også Frankrig fordømmer drabet.

USA, Rusland og Frankrig fordømmer i skarpe vendinger drabet på Pakistans oppositionsleder Benazir Bhutto, som mistede livet, da en selvmordsbombemand skød hende, før han sprængte sig selv i luften ved et valgmøde i Rawalpindi.

- Vi fordømmer helt klart angrebet, som viser, at der findes folk, som prøver at sætte en stopper for demokratiet i Pakistan, sagde det amerikanske udenrigsministeriums talsmand, Tom Casey.

Rusland opfordrede myndighederne i Pakistan til at gøre alt for at sikre stabiliteten i verdens eneste muslimske atommagt.

- Vi fordømmer denne terrorhandling på det kraftigste. Vi kondolerer over for Benazir Bhuttos pårørende og kære, sagde det russiske udenrigsministeriums talsmand, Mikhail Kamjnin.

Også Frankrig fordømte drabet som en "afskyelig gerning".

Udenrigsminister Bernard Kouchner sendte sine kondolencer til Bhuttos familie, de andre 16 ofre for selvmordsbomben samt til hele det pakistanske folk.

/ritzau/AFP