Ingen grund til panik trods lækage på nyt atomkraftværk

Det store efterskælv, der i går ramte Japan har ikke forværret situationen ved hverken Onagawa- eller Fukushima-atomkraftværkerne.

Onagawa atomkraftværket på østkysten af Japan. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOMIURI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går blev Japan ramt af et kæmpe efterskælv, der målte 7,1 på Richter-skalaen. Efterskælvet fik bekymringerne om endnu en atomkrise på atomkraftværket Onagawa på østkysten af Japan til at stige, da det viste sig, at der var en lækage fra værket.

Men tilsyneladende uden grund. Reuters rapporterer, at der ikke er målt stigninger i radioaktiviteten omkring Onagawa-værket, selvom en af nedkølingsbassinerne lækkede noget af det radioaktive vand efter efterskælvet.

Atomkraftværket bliver dog på nuværende tidspunkt kun nedkølet ved hjælp af en ekstern strømkilde, fortæller Japans nukleare sikkerhedsagentur.

Fukushima ikke forværret

Heller ikke ved Fukushima er der målt stigninger i radioaktiviteten omkring atomkraftværket efter efterskælvet. Fukushima har været ude af drift siden jordskælvet og tsunamien den 11. marts.

Teknikere på værket arbejder stadig på at få situationen under kontrol, men det kan tage op til flere måneder, skriver Reuters.