Ingen erstatning til Natascha Kampusch

Pigen der i otte år blev holdt som slave i en kælder af sin bortfører, får afslag i erstatningssag.

Natascha Kampusch ved begravelsen af den tyske filmmand, Bernd Eichinger, der havde lavet en aftale med østrigeren om at lave en film om hendes otte år i fangeskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS HASE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østrigs regering har afvist at betale erstatning til Natascha Kampusch, der i otte år sad fanget hos sin bortfører, Wolfgang Priklopil.

Kampusch blev bortført på gaden, da hun var 10 år, og var tilbageholdt indtil 2006, hvor det lykkedes hende at stikke af fra sit fangenskab.

Priklopils navn dukkede hurtigt op i efterforskningen, men efter afhøring og undersøgelse af hans bil lod politiet ham gå.

Kampusch havde bedt den østrigske stat om en million euro (7,5 millioner kroner) i erstatning, fordi politiet efter hendes opfattelse ignorerede vigtige spor til Priklopil kun få uger efter, at hun var blevet bortført.

Ifølge Kampusch begik politiet også andre fejl, som forhindrede, at hun blev fundet.

Hendes advokat, Gerald Ganzger, fastholder, at hvis politiet havde gjort deres arbejde ordentligt, havde hans klient ikke behøvet at være i fangenskab i otte år.

Tidligere har et ekspertpanel, som indenrigsministeriet havde nedsat, konkluderet, at der var visse mangler i politiets arbejde.

Men panelet understregede også, at selv om politiet havde gennemsøgt Priklopils hus med sporhunde, havde de formentlig ikke kunnet finde den godt skjulte kælder, hvor Priklopil holdt pigen fanget.

Bortføreren tog sit eget liv umiddelbart efter, at det var lykkedes Kampusch at stikke af fra ham. Siden har de østrigske myndigheder givet hende retten til hans hus som en slags kompensation.

/ritzau/dpa