»Ingen coronabekymringer«: Amerikanere samles til kæmpemæssige poolparties

Amerikanernes Memorial Day blev i weekenden fejret med kæmpemæssige poolparties og strandfester i Florida og Missouri.

Badegæster strømmede til Newport Beach i det sydlige Californien i weekenden, efter at delstatens coronarestriktioner blev lempet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eugene Garcia/EPA/Ritzau Scanpix

Den sidste weekend i maj er som regel den tid på året, hvor amerikanerne landet over markerer sommerens begyndelse med grillfester og strandture.

Mens alle 50 delstater i USA har påbegyndt en gradvis genåbning, strømmede amerikanerne derfor i massevis til landets strande og pools i løbet af weekenden. Og nogle steder blev der tilsyneladende blæst på reglerne om social afstand, skriver The Guardian.

I Florida samledes hundredvis af amerikanere således på Dayton Beach, og i Missouri blev der holdt et kæmpemæssig poolparty ved Ozark-søen.

Videoer af festen er hurtigt gået viralt på sociale medier. Hundredvis af mennesker kan ses stimlet sammen i vandet med drinks og musik.

»Ingen covidbekymringer ved Ozark-søen,« skriver en Twitter-bruger, som har delt en video fra festen:

»Det vil der være om 14 dage,« svarer en anden.

Missouri, hvor Ozark-søen ligger, har registreret 686 coronarelaterede dødsfald, og delstatens guvernør, Michael Parson, har opfordret statens indbyggere til fortsat at holde social afstand og vaske hænder.

Ifølge det amerikanske center for sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC) er der ingen beviser for, at coronavirussen kan spredes i en pool med klorvand. Men det betyder ikke, at virussen ikke fortsat kan spredes, hvis man samles i tætte, store forsamlinger – heller ikke, hvis den forsamling er i en pool.

Massevis af amerikanere gik tur langs strandpromenaden i New Jersey. Strande er blevet genåbnet i flere amerikanske delstater, men på den betingelse at badegæsterne holder social afstand til hinanden. I weekenden var det svært at overholde flere steder i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix.

I Arkansas, hvor antallet af nye smittede igen er begyndt at stige, har delstatens guvernør netop forklaret, at mange af de smittede kan spores tilbage til et poolparty.

Ved Daytona Beach i Florida blev politiet i weekenden også tilkaldt, efter at hundredvis af amerikanere stimlede sammen til en fest på stranden, skriver CBS:

»Disney er lukket, Universal er lukket. Alt er lukket, så hvor tager alle selvfølgelig hen på årets første varme dag, når 50 procent er ved at genåbne? Alle tog på stranden,« forklarede distriktssheriffen Mike Chitwood søndag ifølge The Guardian.

USA er det land i verden, som er hårdest ramt af coronapandemien. Over 100.000 er døde efter at have fået virussen, og mere end 1,6 millioner er testet positive for virussen, ifølge Johns Hopkins University.

Alle 50 delstater i USA er begyndt at lempe på coronarestriktionerne, skriver The Guardian, men på vidt forskellig vis. I Illinois og New York er restauranter og frisører for eksempel stadig lukkede, mens flere af sydstaterne har ladet restauranter genåbne på den betingelse, at de ikke lukker lige så mange ind som før og garanterer social afstand mellem gæsterne.

Memorial Day er en helligdag i USA, hvor man mindes dem, som er faldet under tjeneste i landets væbnede styrker. Den afholdes hvert år den sidste weekend i maj og markerer ofte sommerens begyndelse.