Influenza-frygt kan lukke skoler i EU-lande

Både Frankrig og Storbritannien overvejer at udskyde skolestart af frygt for influenza-epidemi. Tyskland vil vaccinere landets borgere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRUXELLES: Flere af de europæiske lande frygter for en egentlig epidemi, når skolerne begynder igen i september på grund af den fortsatte spredning af influenza H1N1, også kaldt svine-influenza.

Både Frankrig og Storbritannien overvejer seriøst, om skolerne skal lukkes ned igen, hvis der sker en betydelig stigning i antallet af influenza-ramte børn, når undervisningen begynder igen i de to lande den 1. september.

- Vi forbereder os på alle muligheder, siger den franske undervisningsminister Luc Chatel.

I Storbritannien – der har været særligt hårdt af svine-influenzaen – vil en videnskabelig komite snart anbefale regeringen, om skolerne skal holdes lukket i september.

EUs sundhedskomite advarer imidlertid mod sådanne drastiske skridt på nuværende tidspunkt. Komiteen mener, at det kan komme på tale at lukke skoler lokalt. Men EUs eksperter advarer også om, at en skole-lukning kan ramme økonomien, fordi mange forældre bliver nødt til at tage ekstra tid til at passe deres børn.

I hovedparten af EU-landene forventer man en stigning i antallet af influenza-ramte, når ferien snart er slut, og befolkningen vender tilbage til arbejde og skole. Tyskland har netop bebudet, at hele befolkningen skal vaccineres mod svine-influenzaen i løbet af efteråret. I Sverige og Grækenland har man tilsvarende planer.