Indvandring bragte Trump i modvind under TV-debat

Forslag om at udvise millioner af illegale indvandrere i USA udløste skarp kritik af milliardæren Donald Trump i republikansk TV-debat. Også mindstelønninger blev et hedt emne under debatten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var politik, der stod højest dagsordenen, da de republikanske kandidater til at blive partiets næste kandidat til præsidentembedet tørnede sammen i en to timer lang TV-debat på Fox Business.

Og særligt et forslag fra milliardæren Donald Trump om at deportere millioner af illegale indvandrere udløste en sværm af kritik.

Konkret foreslår Trump, der har ført i målingerne blandt kandidaterne, at 11 millioner migranter uden opholdsdokumenter i USA skal sendes ud af landet.

Men forslaget fik en hård medfart fra to af Trumps modstandere Jeb Bush og John Kasich.

»Kom nu folkens, vi alle ved, at man ikke kan samle dem op og sende dem tilbage over grænsen. Det er et dumt argument. Det er ikke en voksens argument,« lød det fra Ohio-guvernøren Kasich ifølge BBC.

Også Jeb Bush, der er tidligere guvernør i Florida, tordnede mod forslaget. Det vil rive familier i stykker, lød det.

Selv om der blev gået til vaflerne i debatten, udeblev fyrværkeriet af personangreb og mudderkast, der har præget tidligere debatter.

TV-debatten, der er den fjerde af sin slags på republikansk side, lagde ud med spørgsmålet om mindsteløn.

Her mente flere af kandidaterne, at en for høj mindsteløn ødelægger chancen for at få et arbejde.

Marco Rubio sagde ifølge CNN, at højere lønninger ville gøre mennesker dyrere end maskiner, underforstået føre til færre job.

Ben Carson, der er den eneste sorte kandidat blandt republikanerne, hævdede samtidig, at den store arbejdsløshed blandt sorte i USA delvist skyldes en for høj mindsteløn.

I alt kandiderer otte politikere til at blive republikanernes bud på USAs næste præsident frem mod valget næste år.