Indvandrerkritisk svensk parti øger tilslutning i fagforening

Sverigedemokraterna har i flere år været det næststørste parti blandt Sveriges LO-medlemmer.

Statsminister Stefan Löfven (S) mister terræn i Sverige. Socialdemokraterna har mistet meget af deres støtte blandt LO-vælgerne, mens Sverigedemokraterna, SD, vinder øget tilslutning. Det viser anden del af en omfattende vælgerundersøgelse foretaget af Sveriges statistik, SCB. 1037 Sören Andersson/tt/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Sverige taber Socialdemokraterna meget af deres støtte blandt fagforeningen LO's vælgerne, mens Sverigedemokraterna (SD) vinder øget tilslutning, viser´anden del af en omfattende vælgerundersøgelse foretaget af Sveriges statistik, SCB.

Der er valg i Sverige 9. september.

I SCB's måling i november oplyste 46,4 procent af LO-medlemmerne, at de sympatiserede med Socialdemokraterna. Men i en ny måling foretaget i maj er tallet faldet til 38,5 procent.

For SD er udviklingen gået modsat. I november opgav 20,0 procent af LO-medlemmerne, at de sympatiserer med SD. Nu er det 24,9 procent, der gør det.

SD har i flere år været det næststørste parti blandt LO-medlemmer. Både Socialdemokraterna og LO driver intense kampagner i kampen om LO-vælgerne.

Den første del af målingen fra Sveriges statistik viste i sidste uge, at Socialdemokraterna står til at få 28,3 procents vælgerstøtte, hvis der blev holdt valg i dag.

Socialdemokraterne står til at miste over fire procentpoint i forhold til målingen i november, mens SD går næsten lige så meget frem.

De fire borgerlige partier, der samarbejder under navnet Alliansen, ville få 38,6 procent, hvis der var valg i dag - med Kristdemokraterna (KD) medregnet.

Socialdemokraterna og Miljöpartiet De Gröna (MP), der sammen udgør den siddende mindretalsregering, ville sammen med Vänsterpartiet (V) få omkring 40 procent.

Sidan årsskiftet har Socialdemokraterna tabt terræn i måling efter måling.

I en måling fra Ipsos og Dagens Nyheter i maj lå Socialdemokraterna på det historisk lave 24 procent. Så lavt har partiet aldrig tidligere ligget i en majmåling i et valgår./ritzau/TT

/ritzau/