Indonesiske muslimer raser over genoptrykte tegninger

En talsmand for 50 millioner muslimer i Indonesien kræver Muhammed-tegnerne smidt i fængsel.

En talsmand for 50 millioner muslimer i Indonesien kræver Muhammed-tegnerne smidt i fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Allan Lundgren / Scanpix

Det er den norske netavis Aftenposten.no der har talt med Syaiful Bahri Anshori, talsmand for den største muslimske organisation i Indonesien. Og han er rasende over, at 17 danske aviser i dag valgte at bringe Kurt Westergaards Muhammed-tegning.

- Vi forstår ikke hvordan Muhammed-tegningerne kan trykkes på ny. Har disse mennesker ikke nogen respekt for islam?, siger Anshori, der er talsmand for 50 millioner muslimer ifølge Aftenposten.

Anshori er ikke i tvivl om, at Muhammed-krisen igen vil blusse op i de muslimske lande, og at der flere steder vil ske ødelæggelser.

- Vores organisation tror ikke på vold og vi tager afstand fra demonstranter, som brænder flag og som gennemfører voldelige protester. Men vi ser at andre organisationer tager en anden position, siger han.

Syaiful Bahri Anshori siger til Aftenposten, at de vestlige lande bør respektere det muslimske forbud mod at vise tegninger af profeten Muhammed og smide bladtegnerne i fængsel.

- Jeg ved ikke hvor længe de bør sidde fængslet, men de bør i det mindste arresteres, siger Anshori, der nu vil skrive et protestbrev til den danske ambassade i Indonesiens hovedstad Jakarta.