Indonesisk studerende begik 136 voldtægter i Manchester

36-årig student opholdt sig typisk uden for barer, hvor han lokkede mænd hjem til sig og bedøvede dem.

Foto fra Manchesters politi af den indonesiske studerende Reynhard Sinaga, som har fået en fængselsstraf på minimun 30 år for 136 voldtægter samt en række andre sexovergreb på mænd i Manchester. Ho/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En studerende i Storbritannien, som begik mindst 136 voldtægter samt en række andre forbrydelser, er blevet idømt 30 års fængsel.

Den 36-årige studerende, der er fra Indonesien, er af anklagemyndigheden blevet kaldt den »mest aktive voldtægtsmand, som nogensinde er blevet stillet for en domstol i Storbritannien«.

36-årige Reynhard Sinaga opholdt sig typisk uden for barer og klubber i Manchester, hvor han lokkede mænd hjem til sin lejlighed med løfter om drinks og et sted at sove.

Når de var inde i hans lejlighed, bedøvede han dem med stoffet GHB og voldtog dem. I mange tilfælde optog han overgrebene på sin mobiltelefon.

GHB kaldes også Fantasy. Det er et stof, der også kendes i Danmark, hvor politiets narkoeksperter har advaret mod det, fordi det bruges til »drugrapes« i nattelivet. Her putter gerningsmænd stoffet i deres ofres drikkevarer.

Reynhard Sinaga er fundet skyldig i 159 forbrydelser og har fået en straf på mindst 30 års fængsel.

Ved fire separate retssager er han blandt andet fundet skyldig i at have bedøvet og voldtaget 48 mænd.

Ved domsafsigelsen sagde dommeren ved retten i Manchester, Suzanne Goddard i følge avisen The Guardian:

»Efter min mening er du et meget farligt, udspekuleret og bedragerisk menneske, som aldrig kan være sikker på at blive løsladt,« hvorefter hun karakteriserede ham som »farlig, dybt forstyrret og et perverst individ uden virkelighedssans«.

Sinaga har boet i Storbritannien siden 2007, og begik de 159 forbrydelser mellem januar 2015 og maj 2017.

Han gik efter unge mænd, som var fulde og sårbare, og ofrene var overvejende homoseksuelle, og mange af dem har ingen klar erindring om voldtægterne. Hos flere gik det først op for dem, at de var blevet voldtaget, da politiet fandt billeder af voldtægten på Sinagas telefon og efterfølgende kontaktede ofrene.

Suzanne Goddard, dommer ved retten i Manchester

»Efter min mening er du et meget farligt, udspekuleret og bedragersk menneske, som aldrig kan være sikker på at blive løsladt.«


GHB har en fin grænse mellem at være euforiserende og være bedøvene og dødelig. Det kan desuden slette hukommelsen hos dem, der indtager det, skriver The Guardian.

Sinaga blev anholdt, efter at et af hans ofre vågnede op under et overfald og gjorde modstand. Efterfølgende gik ofret til politiet, som fandt enorme mængder af fotos og filmoptagelser af sexovergreb og voldtægter hos gerningsmanden.

Retssagen er den hidtil mest omfattede i det britiske retssystem vedrørende voldtægter.

Anklagemyndigheden mener, at næsten 200 mænd blev ofre for Sinagas voldtægter, men 70 af ofrene er endnu ikke blevet identificeret af myndighederne.

Efter dommen over Sinaga har den britiske indenrigsminister, Priti Patel, opfordret til, at man hurtigt evaluerer, om der er behov for strengere kontrol med stoffer, der bruges til drugrapes herunder også GHB.

/ritzau/Reuters,The Guardian